PRP

Principiul regenerării cu sânge propriu

Tratamentul injectabil cu PRP se bazează pe proprietățile regenerante și cicatrizante ale trombocitelor sau plachetelor sanguine. Aceste celule, trombocitele, au capacitatea de a elibera local factori de creștere , mici molecule care acționează ca veritabili mesageri care activează căile regenerării celulare la nivelul pielii.

Plasma conține factori esențiali pentru susținerea celulelor, precum vitamine, substanțe nutritive, hormoni, săruri minerale și proteine. În categoria proteinelor plasmatice intră molecule esențiale pentru coagulare și regenerare, diferențiere și proliferare celulară.

Terapia Vampir este indicată pacienților care doresc rejuvernarea aspectului pielii de la nivelul feței, gâtului și decolteului, mâinilor și nu numai. Printre efectele PRP-ului, se număra:

  • reduce ridurile și cearcănele
  • ajută în tratamentul alopeciei
  • ameliorează aspectul cicatricilor post-acnee
  • stimulează producerea de fibre elastice și de colagen
  • ameliorează textura, densitatea și luminozitatea pielii

 

Informații generale despre tratament

Pentru obținerea plasmei se folosec dispozitive medicale ce au certificarea europeană actuală. Se obține plasma din sângele propriu, prin centrifugare timp de 5-7 minute.

Terapia PRP presupune obținerea plasmei cu un conținut bogat de trombocite, din sângele propriu. Plasma este folosită ca sursă de factori de creștere cu rol important în procesul de regenerare tisulară. Astfel injectarea plasmei la nivelul pielii permite, în special, stimularea procelui de microvascularizație cu formarea fibrelor de colagen, dând un aspect vizibil întinerit al zonelor tratate.

PLASMA PRP se obține exclusiv din sângele propriu al pacietului folosindu-se de celule autologe, evitând astfel riscul de rejet.

Desfașurarea tratamentului

Pentru obținerea rezultatelor optime, se recomandă 3 tratamente PRP, un tratament pe lună.

La prima vizită la cabinet se realizează analiza pielii și se stabileste de comun acord planul de tratament. Se recomandă evitarea consului de aspirină timp de 24 ore înaintea intervenției.

Se recoltează o eprubetă de sânge de 8 ml care ulterior se centrifughează timp de 5-7 minute.

Se aplică cremă anestezică pe zone de trateent pentru un confort sporit

În urma centrifugării se obține plasma cu factori de creștere care injectează la nivelul feței.

Se repetă tratamentul peste o lună și după 3 luni si se evaluează rezultatele.

Pentru menținerea rezultatelor se recomandă repetarea unui tratament la 6-12 luni, in funcție de calitatea pileii și de antecedentele personale(expunere solară, tabagism)

Recuperare și contraindicații

Recuperarea în cazu tratamentului PRP este practic imediată. În timpul injectării se poate resimți o senzație de usturime, dar crema anestezică aplicată sporește semnificativ confortul în timpul procedurii. După injectare este posibil să apară mici vânătăi sau discretă roșeață/eritem. Aceste se remit cel mai frecvent în 30-60 minute. Ulterior se recomanda sa se aplice o cremă calmantă cu protecție solară SPF 50.

Contraindicații:

  • maladii autoimune
  • maladii de sânge
  • tratament cu aspirină
  • tratament cu medicamete e baza de beta caroten