fbpx
 

Ce este chirurgia mamară?

Chirurgia mamară se referă la multitudinea de intervenții ce pot fi realizate la nivelul sânilor, pentru diverse scopuri și rezultate.

Procedurile oferite de Elena Martin Clinic includ:

Multiple proceduri pot fi realizate simultan pentru a obține rezultatul mult dorit. Printre cele mai comune intervenții pereche găsim:

 • Mastopexie + augmentare mamară;
 • Reducție mamară + mastopexie;
 • Lipofilling + mastopexie.

Cel mai bun mod de a determina care este soluția ideală pentru corpul dumneavoastră este să avem o discuție la cabinet, unde putem analiza situația actuală îndeaproape și putem determina împreună care este varianta cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Beneficiile chirurgiei sânului

Dorința unei intervenții la nivelul sânilor poate avea motive multiple. Augmentarea mamară este considerată cea mai comună intervenție chirurgicală din lume. Motivul, în cazul acesta, este dorința unui bust aspectuos, acesta fiind asociat în majoritatea culturilor vestice cu un corp atractiv.

Reducția mamară, pe de altă parte, are adesea două motivații: pe de-o parte este vorba despre aspectul sânilor, care, datorită greutății, se lasă în timp. În al doilea rând, există motivul pragmatic al durerilor de spate: un volum mare al sânilor poate duce la probleme cu spatele, cum ar fi cele de postură, dificultăți în activități sportive sau provocări în a găsi hainele pe măsură.

Ambele proceduri menționate mai sus sunt de asemenea motivate și de asimetrii la nivelul sânilor – în funcție de situație, acestea se corectează adăugand material (silicon sau grăsime proprie) sau eliminând material.

Chirurgia sânului este o soluție comună și în cazul mămicilor. În urma sarcinilor și al alăptărilor, sânii își pierd din tonusul pe care îl aveau precedent. Astfel, avem nenumărate paciente mămici care vin pentru mastopexie și/sau augmentare mamară cu implant sau grăsime proprie.

Potențialele riscuri ale intervențiilor mamare

La fel ca orice intervenție chirurgicală, și cea mamară vine cu riscurile sale specifice. Printre ele, enumerăm:

 • Țesut cicatricial care distorsionează forma implantului mamar (contractură capsulară). Deși este imposibil de prevenit acest fenomen la fiecare pacient, există metode prin care putem reduce probabilitatea ca acest lucru să se întâmple.
 • Dureri de sâni. Durerile sunt normale în urma intervenției și sunt gestionate cu ajutorul analgezicelor prescrise de medic. 
 • Infecţie. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă operația se realizează într-un loc nesigur din punct de vedere al igienei, sau dacă pacientul nu respectă întocmai instrucțiunile oferite de medicul chirurg în urma intervenției.
 • Modificarea în timp a poziției implantului.
 • Scurgerea sau ruperea implantului. Acest lucru poate fi evitat prin utilizarea implanturilor de ultimă generație, ce sunt concepute pentru a rezista celor mai intense accidente.
 • Cicatrici. În timp ce cicatricile sunt permanente, ele se vor estompa în decurs de unul până la doi ani. Rareori, vindecarea slabă poate face ca cicatricile să devină groase și largi.
 • Modificări ale sensibilității  la mamelon sau la sân. În timp ce senzația revine de obicei în câteva săptămâni, o anumită pierdere a senzației poate fi permanentă. 
 • Neregularități sau asimetrii în forma și dimensiunea sânilor. Acest lucru poate apărea ca urmare a modificărilor din timpul procesului de vindecare. De asemenea, este posibil ca intervenția chirurgicală să nu corecteze cu succes asimetria preexistentă.
 • Pierderea parțială sau totală a mameloanelor sau a areolelor. Rareori, alimentarea cu sânge la mamelon sau areolă este întreruptă în timpul liftingului de sân. Acest lucru poate deteriora țesutul mamar din zonă și poate duce la pierderea parțială sau totală a mamelonului sau a areolei.
 • Dificultate la alăptare. În timp ce alăptarea este de obicei posibilă după un lifting de sân, unele femei ar putea avea dificultăți în a produce suficient lapte.

Corectarea acestor complicații ar putea necesita mai multe intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, este important de știut că dacă echipa medicală este aleasă cu atenție și instrucțiunile post-operatorii sunt respectate întocmai, șansele unor probleme sunt foarte reduse. 

Cum vă pregătiți pentru o intervenție mamară

Indiferent de problema pe care încercăm să o rezolvăm sau de pacient, un consult la cabinet este obligatoriu. Este important să analizăm situația actuală a sânilor îndeaproape și să determinăm care sunt limitările fizice cu care ne confruntăm.

În plus, vom discuta despre:

Istoricul medical. Ce probleme sunt, ce alergii există, ce medicamente sunt administrate la momentul actual și ce alte intervenții chirurgicale au mai avut loc în trecut.

Așteptări. Este important de reținut că nu orice rezultat poate fi obținut pe fiecare corp. Anumite limitări fizice, cum ar fi elasticitatea pielii, vârsta pacientului sau alergiile la diferite materiale pot îngreuna procesul prin care ajungem la rezultatul dorit.

În urma consultului, după ce alegem împreună cea mai bună variantă pentru pacient, va fi nevoie să:

Nu mai administrați aspirină, ibuprofen (Advil, Motrin IB, altele), naproxen sodiu (Aleve, altele), naproxen (Naprosyn) și orice alte medicamente sau suplimente pe bază de plante asociate cu sângerare crescută. 

Renunțați la fumat cu câteva săptămâni înainte de operație. Fumatul vă poate reduce capacitatea de vindecare după o intervenție chirurgicală.

Cum vă veți simți după o intervenție mamară

Pentru toate intervențiile realizate de Elena Martin Clinic va fi nevoie de o noapte de spitalizare. Ulterior, veți merge acasă și veți dispune de analgezice care vor ameliora orice disconfort ați simți.

Veți avea nevoie de câteva zile de odihnă, în care este important să vă hidratați bine, să vă odihniți și să evitați orice fel de activitate fizică ce ar putea avea un impact asupra zonei pieptului. După doua săptămâni ne vom revedea la cabinet unde vom scoate suturile.

Rezultatele se vor vedea imediat, însă în funcție de intervenție, va fi nevoie de un număr de câteva luni până când țesutul se va vindeca pe deplin și se vor vedea rezultatele reale, pe termen lung.

Multumirea pacientelor mele reprezinta satisfactia mea. Va invit sa impartasiti experienta pacientelor mele. Fotografiile si materialele video prezentate pe site apartin pacientelor reale care au efectuat interventii estetice.

Paciente reale. Rezultate naturale.

Rezultatele operatiilor estetice variaza de la persoana la persoana. Contactati-ne pentru mai multe informatii.

Feel like a star. Incredere prin chirurgie estetica

Pentru moment, se preiau programări la Dr. Elena Martin doar pe lista de așteptare, la nr. 0219094.
Programări disponibile la Dr. Andrei Popa, Dr. Alexandra Popa și Bianca.