fbpx
 

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală care acționează asupra pleoapelor căzute. Această procedură implică adesea îndepărtarea excesului de piele și grăsime. 

Procesul de îmbătrânire afectează organismul prin multiple moduri, printre care și prin pierderea tonusului în mușchi și piele. Prin urmare, se observă la nivelul pleoapelor superioare și inferioare o lăsare a pielii, oferind ochiului un aspect îmbătrânit, de pleoape și sprâncene “căzute”, lipsite de tonus. În zona inferioară a ochiului, lăsarea pielii încurajează aspectul de “pungi sub ochi”.

Pe lângă aspectul vârstnic, pielea lăsată sever din jurul ochilor poate reduce vederea laterală (viziunea periferică), în special în părțile superioare și exterioare ale câmpului vizual. Blefaroplastia poate reduce sau elimina aceste probleme de vedere și poate face ca ochii să pară mai tineri.

Beneficiile blefaroplastiei

Deși este o intervenție chirurgicală, blefaroplastia este considerată o soluție ușoară și rapidă pentru o problemă întâlnită de majoritatea persoanelor, odată cu înaintarea în vârstă.

Procedura minim invazivă aduce claritate în vedere, schimbă radical aspectul pacientului și sporește încrederea de sine într-un timp foarte scurt, cu riscuri minore. 

Ați putea lua în considerare blefaroplastia dacă pleoapele căzute sau lăsate împiedică ochii să se deschidă complet sau trag în jos pleoapele inferioare. Îndepărtarea excesului de țesut din pleoapele superioare vă poate îmbunătăți vederea. Blefaroplastia pleoapelor superioare și inferioare vă poate face ochii să pară mai tineri cu 10 ani.

Blefaroplastia poate fi o opțiune dacă aveți:

 • Pleoapele inferioare căzute sau cu aspectul de “pungi sub ochi”;
 • Exces de piele la nivelul pleoapelor superioare care interferează cu vederea periferică;
 • Exces de piele la nivelul pleoapelor inferioare;
 • O schimbare în aspect la nivelul ochilor care vă face să aveți o încredere de sine scăzută.

Blefaroplastia se poate realiza împreună cu alte proceduri, cum ar fi liftingul sprâncenelor, al feței, sau alte proceduri de întinerire non-invazive oferite de Elena Martin Clinic. 

Potențialele riscuri ale blefaroplastiei

La fel ca orice altă intervenție chirurgicală, și blefaroplastia vine cu un număr de potențiale riscuri ce trebuie luate în considerare de către pacient. Acestea includ:

 • Infecție și sângerare;
 • Ochi uscați, iritați;
 • Dificultate în închiderea ochilor sau alte probleme cu pleoapele;
 • Cicatrici vizibile;
 • Leziuni ale mușchilor oculari;
 • Decolorarea pielii;
 • Necesitatea unei intervenții chirurgicale ulterioare;
 • Vedere temporară încețoșată sau, rar, pierderea vederii;
 • Riscuri generale asociate cu orice intervenție chirurgicală, cum ar fi reacția la anestezie și cheaguri de sânge.

Putem determina în ce măsură riscurile de mai sus sunt un pericol real pentru dumneavoastră doar în urma unei consultații. Stilul de viață, istoricul medical și profilul genetic vor determina probabilitatea ca un pacient să sufere oricare dintre problemele de mai sus. 

Cum vă pregătiți pentru blefaroplastie

Totul începe cu o consultație la cabinet. Acolo vom discuta despre așteptările dumneavoastră, vom analiza situația pleoapelor și vom alege cea mai bună variantă de intervenție pentru a ajunge la rezultatul dorit. 

În cadrul consultației, putem discuta despre:

Istoricul dumneavoastră medical: ce alte intervenții ați mai avut, ce probleme de sănătate aveți, ce alergii aveți, ce medicamente utilizați la momentul actual etc.

Așteptări: s-ar putea ca blefaroplastia să fie doar primul pas către aspectul fizic la care visați. Deși intervenția va aduce o schimbare radicală în bine la nivelul ochilor, pentru un aspect general mai tineresc la nivelul întregii fețe, e posibil să fie necesare și alte intervenții chirurgicale sau non-chirurgicale. 

Tot în cadrul consultației, vom…

Face un examen fizic, pentru a ne asigura că zona vizată este pregătită pentru o astfel de intervenție. 

Face niște poze. Acestea vor fi folosite în spațiul public doar cu acordul dumneavoastră. Sunt importante pozele pentru a putea compara rezultatele înainte și după intervenție. 

Înainte de intervenție, va fi nevoie să:

Nu mai administrati aspirină, ibuprofen (Advil, Motrin IB, altele), naproxen sodiu (Aleve, altele), naproxen (Naprosyn) și orice alte medicamente sau suplimente pe bază de plante asociate cu sângerare crescută. 

Renunțați la fumat cu câteva săptămâni înainte de operație. Fumatul vă poate reduce capacitatea de vindecare după o intervenție chirurgicală.

Cum vă veți simți după intervenție

În urma operației, zona ochilor va fi inflamată și posibil vânătă, veți simți un disconfort și va fi nevoie să aplicați picături de ochi; de asemenea, nu veți putea să vă machiați timp de 5-7 zile, până scoatem suturile.

De obicei, disconfortul este minim și poate fi evitat cu medicamente uzuale pe care le voi prescrie. Este recomandat să se doarmă cu capul ușor ridicat, pentru a facilita vindecarea. După 5-7 zile, ne vom vedea pentru a scoate firele.

Deși nu este nevoie ca pacientul să fie internat în urma acestei intervenții, se recomandă repaus pentru următoarele 2-3 zile – acesta va simți nevoia să doarmă mai mult decât de obicei, pentru că ochii săi vor fi mai obosiți – asta este bine, pentru ca vindecarea să fie rapidă și eficientă.

Rezultatele operației se vor vedea imediat, inciziile nu vor fi observabile, iar rezultatul va dura între 5 și 10 ani.

Cum se realizează blefaroplastia

Blefaroplastia poate fi realizată în zona pleoapei superioare, inferioare sau amândouă, în funcție de necesitățile pacientului. Ne vom vedea la o consultație pentru a înțelege ce așteptări există în urma acestei intervenții și vom acționa pentru a îndeplini dorințele corespunzător.

În sala de operație se vor realiza incizii subtile, prin care vom elimina grăsime și exces de piele, pe care le vom închide ulterior cu suturi. Indiferent de intervenție (superioară sau inferioară), inciziile vor fi create în zone strategice – pentru cea superioară, în cuta ochiului, iar pentru cea inferioară, în zona genelor – astfel încât nu vor fi observabile în urma operației.

Această procedură durează maxim 1 oră, și este realizată cu radiofrecvență sub anestezie locală.

Contraindicații blefaroplastie

Blefaroplastia nu este recomandată persoanelor care au probleme psihologice, ochi uscați, afecțiuni inflamatorii active cutanate cicatrizante, cum ar fi eczema și psoriazisul, cât și intervenții chirurgicale cu mai multe revizii. 

Poți vedea rezultatele tuturor intervențiilor realizate de Doctor Elena Martin pe pagina de Instagram sau pe cea de Facebook.

Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici. De asemenea, mai multe informații despre întreaga paletă de intervenții realizate de doamna Doctor Martin găsești aici.

 

Paciente reale. Rezultate naturale.

Rezultatele operatiilor estetice variaza de la persoana la persoana. Contactati-ne pentru mai multe informatii.

Feel like a star. Incredere prin chirurgie estetica

Pentru moment, se preiau programări la Dr. Elena Martin doar pe lista de așteptare, la nr. 0219094.
Programări disponibile la Dr. Andrei Popa, Dr. Alexandra Popa și Bianca.