fbpx

Alergia Solara

ALERGIA SOLARA – face parte, impreuna cu reactiile fototoxice, dintr-un grup de afectiuni cutanate numite reactii de fotosensibilizare.

Reactiile fototoxice apar atunci cand o substanta chimica (medicament administrat topic/sistemic) determina, la contactul cu UV, o reactie cutanata asemanatoarea alergiei sau arsurilor. Apare la toti indivizii, predispozitia genetica nu este relevanta, reactia este dependenta de doza (a agentului chimic dar si a UV). Se declanseaza la cateva ore dupa expunere, iar leziunile sunt localizate strict pe zona pe care pielea a luat contact cu agentul cauzator.

Reactiile fotoalergice implica participarea sistemului imun, apare doar la anumiti indivizi cu predispozitie genetica, nu este dependenta de doza, iar leziunile se pot extinde dincolo de zonele expuse si nu apare de la prima expunere (este necesara o expunere preliminara timp in care organismul se senisbilizeaza).

Alergia solara se poate manifesta sub forma unor leziuni rosiatice, insotite de prurit, uneori de aspectul leziunilor din urticarie, pot fi acoperite de scuame, vezicule.

Substante care pot induce reactii fotoalergice: anumite clase de antibiotice, diuretice tiazidice, antidepresive triciclice, antiinflamatoare nesteroidiene, anumite componente din parfumuri/produse cosmetice.

Evitarea expunerii la soare si utilizarea produselor cu SPF raman elemente importante in prevenirea aparitiei alergiilor solare, precum si evitarea celor mai comuni agenti cauzatori.

Pentru a vedea care este cea mai bună soluție în cazul tău, hai să ne întâlnim la un consult! Ne poți contacta, aici.

Poți vedea rezultatele tuturor intervențiilor realizate de Doctor Elena Martin pe pagina de Instagram sau pe cea de Facebook.

Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici. De asemenea, mai multe informații despre întreaga paletă de intervenții realizate de doamna Doctor Martin găsești aici.