fbpx

PBserum MEDICAL

Sistem unic cu enzime recombinante

pbserum medical este produs în Spania în Laboratoarele Proteos Biotech, care dispun de o tehnologie de ultimă oră de manufacturare și dezvoltare a proceselor, reglementată și bazată pe cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Linia PBserum Medical a fost creată pentru a îmbunătăți semnificativ sănătatea pielii, tratând diferite condiții faciale și corporale.

Enzimele sunt proteine care accelerează reactile biochimice în organismele vii. Sunt esențiale pentru o bună funcționare a proceselor metabolice; fără enzime, procesele biochimice s-ar desfășura cu viteze foarte mici sau ar putea să nu aibă loc.

PBserum medical este singură gama de produse din lume cu biotehnologie bazată pe tehnici inovatoare de recombinare, cu o eficiență dovedită, aprobate de diverse autorități medicale din întreaga lume, ce combină enzimele și acidul hialuronic cu greutate moleculară mare.

Aceste enzime de ultimă generație sunt obținute prin recombinarea unică a ADN-ului, metodă ce lucrează direct pe cromozomili bacterieni. Enzimele astfel obținute, sunt mai pure și mai stabile, ceea ce reduce potențialul imunogenic și îmbunătățește eficiența și siguranța.

Liofilizarea este o metodă de conservare prin deshidratare. Procesul de liofilizare crește stabilitatea produselor, enzimele păstrându-și 100% din proprietățile și abilitățile de acțiune, fără a fi nevoie de conservanți.

Procesul de producție are loc într-un mediu steril, asigurând înalta calitate a produselor.

Păstrarea produselor nu necesită stocare la rece (1 – 30°C).

Eficiența enzimelor PBserum a fost testată în vitro și în vivo. Rezultatele în vivo indică o eficiență deosebită în tratarea fibrozei, depozitelor de grăsime localizată, laxității cutanate, etc. rezultatele fiind vizibile după prima aplicare. Mai mult, datorită caracteristicilor enzimelor recombinante, dar și a păstrării în mediul steril prin lofilizare, produsele oferă un nivel înalt de siguranță al tratamentelor.

Enzime injectable de ultimă generație

PBserum MEDICAL

HA 2.0 este un gel cu acid hialuronic fiziologic, steril, de origine non-animală, fără pirogen. Este produs prin fermentarea subspeciei Zooepidermicus (genul Streptococcus) supus ulterior unui proces de purificare. Este formulat într-o concentrație de 0.5 mg/ml (0.05 %) în suspensie apoasă.

HA 2.0 are greutate moleculară mare și este nereticulat. Favorizează regenerarea, datorită proprietăților de debridare a țesutului fibros și acționează ca gel hidratant, ceea ce îmbunătățește toți parametrii caracteristici ai cicatricilor, cum ar fi vascularizația, pigmentatia, elasticitatea, flexibilitatea și
volumul.

PBserum medical HA 2.0 este compatibil cu agenții enzimatici de diferite intensități:

LIAZĂ
Efect: Degradează proteoglicani
Datorită acțiunii asupra proteoglicanilor crește fluiditatea matricei extracelulare. Astfel, îmbunătățește permeabilitatea țesutului, favorizând dispersarea altor substanțe active, reducând retenția lichidelor și volumul.

LIPAZA
Efect: Degradează trigliceridele
Metabolizează trigliceridele în glicerol și acizi grași liber. Lipaza acționează în interiorul adipocitului, reducându-i volumul fără distrugerea celulelor ori a țesutului.

COLAGENAZĂ
Efect: Degradează colagenului
Dezintegrează fibrele colagenului denaturat, stimulând fibroblastele să sintetizeze noi fibre de colagen, remodeland, astfel țesutul fibrotic.

Încă de la prima sesiune, se va aprecia îmbunătățirea vizibilă. Apoi, în funcție de caz, de caracteristicile pacientului și de alți factori, numărul total de ședințe poate varia.

În medie, numărul de aplicări necesare pentru a obține rezultatul final poate varia de la 1 la 3. Cu toate acestea, există patologii care ar putea necesita câteva ședințe în plus.

Efectele adverse sunt foarte rare. Pot apărea: eritem, edem sau durere în zona tratată, ori un disconfort general, carecedează în urmă tratamentului cu analgezice.

Recomandări post-tratament

Este indicat să se reducă consumul de carbohidrați și să se evite grăsimile, mențînându-se hidratarea corespunzătoare și un nivel normal de activitate fizică;
Se recomandă evitarea exerciților fizice intense în primele 48h;
A nu se aplica comprese reci sau gheață;
A se evita saună sau piscina timp de o săptămâna;
Este ideal să fie utilizată o crema fotoprotectoare (SPF+50).
Este recomandat să așteptați cel puțîn 15 zile după administrarea oricărui vaccin.

Contraindicații:

  • În perioada de sarcina și alăptare;
  • Istoric de alergii sau idiosincrazii la acidul hialuronic sau orice enzime;
  • Tratament pentru cancer, în prezent sau în ultimele 6 luni;
  • Boli autoimune;
  • Atopie activă și astm;
  • Injecții locale sau sistemice;
  • Probleme de coagulare sau tratament cu anticoagulante în curs;

Poți vedea rezultatele tuturor intervențiilor realizate de Doctor Elena Martin pe pagina de Instagram sau pe cea de Facebook.

Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici.

Pentru moment, se preiau programări la Dr. Elena Martin doar pe lista de așteptare, la nr. 0219094.
Programări disponibile la Dr. Andrei Popa, Dr. Alexandra Popa și Bianca.