Reducție mamară – cunoscută ca mamoplastie de reducere

Intervenția de reducție mamară este procedura prin care piele, țesut adipos și țesut mamar sunt eliminate din zona sânilor. Această operație este adesea realizată în combinație cu ridicarea sânilor, numită mastopexie.

Procedura este recomandată persoanelor care:

  • Experimentează probleme cu spatele datorită greutății sânilor lor;
  • Au limite în vederea practicării activităților fizice, datorită dimensiunii sânilor;
  • Au sâni asimetrici (unul este mai mare decât celălalt) și vor să corecteze acest lucru;
  • Sunt complexate în legătură cu mărimea sânilor și își doresc un alt aspect, mai bine proporționat cu restul corpului.

Cum se realizează intervenția de reducție mamară?

În primul rând, ne vom întâlni la un consult inițial, pentru a determina care sunt așteptările tale, cât și ce putem face pentru a le transforma în realitate. Metoda folosită pentru reducție mamară depinde în funcție de fiecare caz. Prin urmare, vom discuta în detaliu despre care este varianta optimă pentru sânii tăi, cum voi proceda în ziua operației, cât și despre orice alte întrebări ai putea avea.

În timpul operației, voi realiza incizia discutată anterior cu tine, prin care voi elimina excesul de grăsime, țesut mamar și piele. Dacă va fi necesar, voi detașa mamelonul din poziția actuală și îl voi repoziționa. După ce mă asigur că sânii sunt simetrici, rotunzi, arată natural și sunt exact așa cum am discutat, închid inciziile cu ajutorul firelor.

Operația se realizează sub anestezie generală.

Cum mă pregătesc pentru reducție mamară?

În pregătirea operației, va fi nevoie să:

  • Eviți să iei aspirină sau orice alt medicament anti-inflamator;
  • Te hidratezi foarte bine.

În plus, va fi necesar să faci o serie de analize de sânge, pentru a ne asigura că ești aptă pentru o astfel de intervenție, din punct de vedere medical.

Ce se întâmplă după operație?

Vei petrece o noapte în clinică, pentru a fi siguri că te simți bine și îți revii cu ușurință de sub anestezie. A doua zi, vei putea să te întorci acasă. Va fi nevoie să îți aloci câteva zile pentru odihnă, somn din belșug și hidratare. Apoi, ușor-ușor, vei putea să te întorci la activitățile tale zilnice, cât timp nu te expui la efort fizic sporit.

După două săptămâni, ne reîntâlnim pentru a scoate firele. S-ar putea să fii învinețită și umflată în zona sânilor, ceea ce este absolut normal – se vor vindeca în câteva săptămâni. Rezultatul final va putea fi judecat la un an după operația de reducție mamară, când va fi considerat vindecat în întregime. Până atunci, însă, vei putea să te întorci la toate activitățile tale uzuale, la aproximativ două luni după intervenție.

 

Poți vedea rezultatele tuturor intervențiilor realizate de Doctor Elena Martin pe pagina de Instagram sau pe cea de Facebook.

Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici.

mastopexia

Rezultatele operatiilor estetice variaza de la persoana la persoana. Contactati-ne pentru mai multe informatii.

Feel like a star. Incredere prin chirurgie estetica