fbpx
 

Mastopexia – proprietăți, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Cum funcționează Mastopexia

Mastopexia este o intervenție chirurgicală ce are ca scop ridicarea sânilor lăsați. Aceasta se poate realiza folosind doar țesutul existent deja sau introducând un implant mamar. Decizia depinde de dorința pacientului în legătură cu mărimea și aspectul sânului, cât și de țesutul existent la momentul consultației.

Beneficiile Mastopexiei, afecțiuni și reacții adverse

Beneficiile Mastopexiei

Intervenția oferă un aspect tineresc și atrăgător sânilor. În plus, crește nivelul de încredere de sine a pacientelor.

Afecțiuni în care se recomandă Mastopexia

Mastopexia este o soluție ideală pentru persoanele care au observat o lăsare a sânilor în urma trecerii timpului, a sarcinilor, a alăptării sau a piederii considerabile în greutate. În plus, este recomandată pentru pacientele care au sânii asimetrici sau cărora areolele și-au schimbat poziția, forma sau dimensiunea în timp.

Reacții adverse Mastopexie

În urma operației, pacienta va avea comprese în jurul sanilor și va purta o bustieră. Aceasta va simți un disconfort moderat, pentru care i se vor prescrie analgezice. Există posibilitatea ca zona să fie inflamată, vânătă sau să prezinte mâncărimi, toate aceste simptome fiind absolut normale.

În prima săptămână pacienta va fi nevoită să își limiteze activitățile pentru a nu pune presiune pe piept, să doarmă doar pe spate, ușor elevată, și să se odihnească. După două săptămâni se vor scoate suturile.

În funcție de jobul pe care îl are, este posibil să se poată întoarce la serviciu după primele 2-4 zile, însă este important să fie mai atentă cu sănii săi în primele săptămâni după operație.

Cum se realizează Mastopexia

În urma unei consultații, voi înțelege care sunt dorințele pacientei și ce putem face pentru a le îndeplini. Inciziile folosite și metoda de ridicare a sânilor variază mult în funcție de nivelul de lăsare, dimensiunea lor, poziția areolelor și elasticitatea pielii.

Ulterior, în sala de operații, sub anestezie generală, voi elimina pielea în exces și voi repoziționa areola – în cazul în care aceasta s-a modificat în timp, o voi reduce la configurația convenită în timpul consultației. Apoi, voi remodela sânul pentru a crea forma, dimensiunea și poziția dorită de pacientă. În final, voi închide incizia cu suturi.

Inciziile se vor găsi în jurul areolei, continuând în jos și oprindu-se sub sân. Scopul meu este să creez incizii cât mai puține și mai ascunse, însă aceste detalii depind de la caz la caz. Tot în funcție de fiecare organism, în urma vindecării, acestea vor fi aproape invizibile.

Contraindicații Mastopexie

Nu există contraindicații absolute pentru operația de ridicare a sânilor. 

Cu toate acestea, o contraindicație relativă este legată de potențiale sarcini viitoare, întrucât creșterea în greutate și alăptarea vor putea avea un impact asupra rezultatului. 

Fumatul, de asemenea, poate influența negativ vindecarea post-operatorie. De aceea, este recomandat ca pacienta să renunțe la acest obicei o perioadă înainte și după intervenție.

 

Poți vedea rezultatele tuturor intervențiilor realizate de Doctor Elena Martin pe pagina de Instagram sau pe cea de Facebook.

Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici. De asemenea, mai multe informații despre întreaga paletă de intervenții realizate de doamna Doctor Martin găsești aici.

Paciente reale. Rezultate naturale.

Rezultatele operatiilor estetice variaza de la persoana la persoana. Contactati-ne pentru mai multe informatii.

Feel like a star. Incredere prin chirurgie estetica

Pentru moment, se preiau programări la Dr. Elena Martin doar pe lista de așteptare, la nr. 0219094.
Programări disponibile la Dr. Andrei Popa, Dr. Alexandra Popa și Bianca.