Laser CO2

LASER chirurgical CO2 ce poate fi folosit atat in locul clasicelor metode chirurgicale ( bisturiu, electrocauter) pt cele mai fine operatii, cat si cu ajutorul unui scanner computerizat ce livreaza energia laserului intr-o forma fractionata pt realizarea faimoasei proceduri de „skin resurfacing”.

El  este recunoscut drept cel mai perforamnat tratament, standardul de aur, pt vaporizarea tesuturilor moi si pt deja amintita procedura de „skin resurfacing” (reintinerirea pielii prin refacerea suprafetei acesteia- reducerea ridurilor , liniilor sau a pigmentatiei, retexturarea si revitalizarea pielii).

In comparatie cu tehnicile chirurgicale clasice sau electrocauterizarea si diatermocoagularea, aceasta tehnologie asigura o difuzie termica foarte mica, lasand intact tesutul din jur, ceea ce asigura o vindecare mai rapida, efecte nedorite minime (cicatrici, discromii), inflamatie si sangerare reduse, durere post-interventionala minima.

Modulul chirurgical are vaste aplicatii in tratarea  diverselor leziuni printre cel mai des intalnite: papiloame, fibroame, veruci, condiloame, angioame, keratoze, siringoame, xantelasme, anumite tipuri de alunite si altele.

Tehnica laser CO2 este deasemenea preferata la pacientii cu leziuni multiple sau cu intindere mare, situate in zone greu abordabile, la purtatorii de pacemaker ori la cei la care este contraindicata anestezia.

Modulul fractional fractioneaza fascicolul laser principal in microfascicole punctifrome care penetreaza adanc in derm si genereaza microleziuni profunde ce vor fi inconjurate de tesut intact, tesut din care  va incepe procesul natural de refacere a tegumentului. Practic, existenta de zone tratate alternand cu zone netratate ale pielii va insemna o vindecare rapida, iar efectul va fi renivelarea ridurilor fine, tonifierea pielii prin productie masiva de colagen, eliminarea leziunilor pigmentare, a cicatricilor si a porilor dilatati.

Care sunt indicatiile?

  • rejuvenare completa a fetei prin stimularea formarii de colagen
  • rejuvenrea pielii fotoimbatranite: riduri, modificari texturale, laxitate, pete maronii
  • tratamentul fetei dorsale a mainilor imbatranite
  • tratamentul cicatricilor: post-acneice, post-chirurgicale etc
  • tratamentul vergeturilor
  • tratament anti-rid: riduri periorale, periorbitale

Care sunt indicatiile?

Procedura se efectueaza sub anestezie topica sub forma de crema pentru ameliorarea disconfortului local. Pentru refacerea suprafetei pielii se foloseste un instrument care se trece deasupra pielii si emite pulsatii scurte de lumina intensa care afecteaza straturile superioare ale pielii. In functie de nevoile pacientului, tehnica poate fi efectuata la diferite profunzimi.

Imediat dupa procedura, pielea va fi rosie si umflata, iar in zilele urmatoare acoperita de o crusta subtire ce se va elimina in cateva zile. Dupa eliminarea crustelor subtiri, tenul va fi putin mai sensibil si va avea o culoare usor rosiatica timp de cateva zile, timp in care se poate folosi un machiaj special de protectie. Dupa primele 2 saptamani de la tratament, noul strat de piele sanatos incepe sa se formeze. Durata totala de vindecare depinde de tehnica aleasa si de profunzimea tratamentului, la finalul acestei perioada calitatea si textura pielii vor fi vizibil imbunatatite, iar tenul va arata mai tanar si mai proaspat.

In cazul tratamentelor profunde cu laser CO2 fractional, rezultatele sunt de lunga-durata, constatandu-se o imbunatatire in timp a rezultatelor chiar si la 2 ani de la tratamentul initial. Procedurile superficiale vor trebui repetate pentru mentinerea aspectului.