fbpx
 

Laser CO2 – rejuvenarea pielii cu tehnologie de ultimă generație

Cu ajutorul unui laser CO2, rejuvenarea facială se poate realiza mai simplu, mai eficient și mai rapid.

Putem folosi laser CO2 atât în locul clasicelor metode chirurgicale (bisturiu, electrocauter) pentru cele mai fine operații, cât și cu ajutorul unui scanner computerizat. În combinație cu scannerul se livrează energia laserului într-o formă fracționată pentru realizarea faimoasei proceduri de „skin resurfacing” (reîntinerirea pielii prin refacerea suprafeței acesteia – reducerea ridurilor, liniilor sau a pigmentației, retexturarea și revitalizarea pielii).

Este recunoscut drept cel mai performant tratament – standardul de aur – pentru vaporizarea țesuturilor moi și pentru deja amintita procedură de „skin resurfacing”.

In comparație cu tehnicile chirurgicale clasice sau electrocauterizarea și diatermocoagularea, această tehnologie asigură o difuzie termică foarte mică, lăsând intact țesutul din jur. Astfel, se asigură o vindecare mai rapidă, efecte nedorite minime (cicatrici, discromii), inflamație și sângerare reduse și durere post-intervențională limitată.

Modulul chirurgical are vaste aplicații în tratarea diverselor leziuni. Printre cel mai des întâlnite enumerăm: papiloame, fibroame, veruci, condiloame, angioame, keratoze, siringoame, xantelasme, anumite tipuri de alunițe și altele.

Tehnica laser CO2 este, de asemenea, preferată la pacienții cu leziuni multiple sau cu întindere mare, situate în zone greu abordabile, la purtătorii de pacemaker (simulator cardiac) ori la cei la care este contraindicată anestezia.

Modul fracțional împarte fascicolul laser principal în microfascicole punctiforme care penetrează adânc dermul și generează microleziuni profunde, ce vor fi înconjurate de țesut intact, țesut din care va începe procesul natural de refacere a tegumentului.

Practic, existența de zone tratate alternând cu zone netratate ale pielii va însemna o vindecare rapidă, iar efectul va fi renivelarea ridurilor fine, tonifierea pielii prin producție masivă de colagen, eliminarea leziunilor de pigmentare, a cicatricilor și a porilor dilatați.

Care sunt beneficiile pentru procedura cu laser CO2?

  • rejuvenare completă a feței prin stimularea formării de colagen;
  • rejuvenrea pielii fotoîmbătrânite: riduri, modificări texturale, laxitate, pete maronii;
  • tratamentul feței dorsale a mâinilor îmbătrânite;
  • tratamentul cicatricilor: post-acneice, post-chirurgicale etc;
  • tratamentul vergeturilor;
  • tratament anti-rid: riduri periorale, periorbitale.

Care sunt recomandările pentru intervenția cu laser CO2?

Procedura se efectuează sub anestezie topică, sub formă de cremă pentru ameliorarea disconfortului local. Pentru refacerea suprafeței pielii se folosește un instrument care se trece deasupra pielii și care emite pulsații scurte de lumină intensă – afectând straturile superioare ale pielii. În funcție de nevoile pacientului, tehnica poate fi efectuată la diferite profunzimi.

Imediat după procedură, pielea va fi roșie și umflată, iar în zilele următoare acoperită de o crustă subțire, ce se va elimina în câteva zile. După eliminarea crustelor subțiri, tenul va fi puțin mai sensibil și va avea o culoare ușor roșiatică, timp de câteva zile. În această perioadă se poate folosi un machiaj special de protecție.

După primele 2 săptămâni de la tratament, noul strat de piele sănătoasă începe să se formeze. Durata totală de vindecare depinde de tehnica aleasă și de profunzimea tratamentului. La finalul acestei perioade, calitatea și textura pielii vor fi vizibil îmbunătățite, iar tenul va arăta mai tânăr și mai proaspăt.

În cazul tratamentelor profunde cu laser CO2 fracțional, rezultatele sunt de lungă durată, constatându-se o îmbunătățire în timp a rezultatelor – chiar și la 2 ani de la tratamentul inițial. Procedurile superficiale vor trebui repetate pentru menținerea aspectului.

 

Poți vedea rezultatele tuturor intervențiilor realizate de Doctor Elena Martin pe pagina de Instagram sau pe cea de Facebook.

Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici.

Pentru moment, se preiau programări la Dr. Elena Martin doar pe lista de așteptare, la nr. 0219094.
Programări disponibile la Dr. Andrei Popa, Dr. Alexandra Popa și Bianca.