fbpx
 

Oxigen hiperbaric – proprietăți, beneficii, reacții adverse și contraindicații

Cum funcționează Oxigen hiperbaric

Terapia cu oxigen hiperbaric (HBOT), o terapie care face ca pacienții să respire oxigen pur într-o cameră presurizată, este folosită de mulți ani ca tratament pentru afecțiuni precum boala de decompresie și otrăvirea cu monoxid de carbon. 

În ultimul deceniu s-a descoperit că oxigenul este o componentă importantă în întinerirea pielii, pentru a încetini procesul de îmbătrânire și pentru a îmbunătăți elasticitatea. 

Chiar și în cazul pacientelor care acordă o atenție sporită îngrijirii tenului, expunerea la raze UV, la stres și la poluare poate influența negativ procesul natural de îmbătrânire a pielii. Astfel, s-a descoperit că utilizarea HBOT atenuează formarea ridurilor de la iradierea UV.

Astfel, tratamentul clasic cu oxigen hiperbaric a fost transformat într-o procedură cosmetică cu multiple beneficii, non-invazivă, ce poate fi folosită ca atare sau in combinație cu o multitudine de seruri nutritive pentru piele.

Beneficiile Oxigen hiperbaric, afecțiuni și reacții adverse

Beneficiile oxigenului hiperbaric

Există numeroase beneficii ale terapiei cu oxigen, inclusiv:

 • Redă elasticitatea
 • Reduce roșeața și inflamația
 • Crește rezistența fibrelor de elastină și colagen din piele
 • Reglează fluxul sanguin și crește numărul de celule sanguine
 • Normalizează rata metabolică a pielii și crește metabolismul celular
 • Oferă pielii un aspect strălucitor, tineresc
 • Accelerează creșterea și refacerea celulelor
 • Reduce stresul celular și crește energia celulară
 • Îmbunătățește capacitatea pielii de a absorbi vitaminele, mineralele, nutrienții și soluțiile de îngrijire a pielii

Afecțiuni în care se recomandă Oxigen hiperbaric

Tratamentul cu oxigen hiperbaric este recomandat oricărei persoane care observă îmbătrânirea tenului ca urmare a expunerii la raze UV, la stres sau la factori poluanți. 

Acesta este în mod special indicat în probleme dermatologice ale feței și ale corpului, cum ar fi:

 • Riduri
 • Acnee
 • Rozacee
 • Hiperpigmentare a pielii
 • Cicatrici
 • Edeme post-chirurgicale si post-traumatice

Reacții adverse Oxigen hiperbaric

Deși tratamentul cu oxigen hiperbaric este non-invaziv și sigur pentru oricine, există câteva efecte adverse care trebuie luate în considerare:

Roșeață temporară a pielii

Dacă aveți pielea sensibilă, serul folosit în timpul tratamentului și oxigenul pot face ca zona tratată să devină roșie, aspect care ar trebui să se estompeze în câteva ore de la procedură.

Inflamare a zonei tratate 

Tratamentele faciale cu oxigen pot provoca inflamații din cauza intensității cu care oxigenul este direcționat către piele. Acest lucru poate face ca pielea să pară plină sau umflată, însă este o reacție firească a organismului și trece în câteva ore.

Reacție alergică la un ser

În timpul tratamentului se pot folosi o multitudine de seruri pe care suflul de oxigen să le pătrundă în profunzimea pielii. Dacă știți că sunteți alergic la orice ingrediente de îngrijire a pielii, asigurați-vă că îi spuneți esteticianului. 

Întrerupeți utilizarea oricăror produse care provoacă mâncărime, umflare, durere sau roșeață prelungită.

Modul de funcționare al oxigenului hiperbaric

Acest tip de tratament este o soluție non-invazivă de care poate beneficia oricine, indiferent de alergii sau rețineri cu privire la intervenții cosmetice clasice.

Tehnica revoluționară folosește oxigen concentrat pe care îl trimite direct în celulele tenului, printr-un aparat special ce crește concentrația oxigenului la o presiune atmosferică de 1 bar. Intensitatea este reglabilă și se adaptează în funcție de confortul pacientului. 

Spre deosebire de alte tratamente cosmetice, acesta poate fi realizat oricând, inclusiv în sarcină este relaxant și nu are efecte adverse grave sau timp de revenire.

Pentru a vedea care este cea mai bună soluție în cazul tău, hai să ne întâlnim la un consult! Ne poți contacta, aici.

Poți vedea rezultatele tuturor intervențiilor realizate de Doctor Elena Martin pe pagina de Instagram sau pe cea de Facebook.

Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici. De asemenea, mai multe informații despre întreaga paletă de intervenții realizate de doamna Doctor Martin găsești aici.

Pentru moment, se preiau programări la Dr. Elena Martin doar pe lista de așteptare, la nr. 0219094.
Programări disponibile la Dr. Andrei Popa, Dr. Alexandra Popa și Bianca.