Lipofilling

Odată cu apariția primelor medode de liposucție, chirurgii plasticieni au realizat faptul că grăsimea extrasă poate fi reinjectată în corp, acționând ca filler.

Această tehnică, injectarea cu grăsime autologă, cunoscută ca lipofilling, are la momentul actual numeroarse indicatii si beneficii

  • Rejuvenarea gatului, decolteului si mainilor
  • Pentru a corecta denivelările în urma lipoaspirației
  • Umplerea și netezirea riduri, în special de la nivelul feței
  • Ca alternativa la acidul hialuronic pentru marirea buzelor sau pometilor
  • Împreună cu o procedură de lifting facial și al gâtului, rezultatele sunt mai echilibrate

Interventia de lipofilling sau transfer propriu de grasime a devenit tot mai solicitata datorita aspectului natural creat, sigurantei si al longevitatii rezultatului final. Riscul de alergii este practic nul, avand in vedere ca se folosesc doar resurse proprii organismului. Grasimea injectata se resoarbe fiziologic intr-un procent de 40-60% iar cea restanta se grefeaza si poate supravietui mai multi ani la nivelul zonei tratate. Pentru a mentine rezultate, in cazuri selectionate, recomand pacientilor mei repetarea tratamentului la 3-4 luni, in general fiind neceare 2 sesiuni de lipofilling.

Pentru un rezultat estetic superior lipofillingul poate fi asociat diverselor proceduri. In urma consultului vom decide impreuna planul de ideal de tratament si asocierea optima a interventiilor estetice.

Fotografii din tinerețe ale pacienților vor fi studiate, mai ales în cazul în care lipofilingul este realizat pentru a reduce efectele îmbătrânirii, observându-se modificarile aparute cu trecerea anilor. In urma analizei faciale 3D putem aprecia deficitul de volum de la nivelor zonelor de tratament si putem optimiza planul de tratament.