Laser Er: Yag

Laserul Erbium YAG este utilizat pentru procedura de „resurfacing” cutanat, adica pentru reintinerirea cutanata prin refacerea, regenerarea suprafetei acesteia. Practic, cu ajutorul enrgiei laser se indeparteaza intr-un mod controlat straturile superficiale ale pielii ce contin celule imbatranite si dezorganizate si se stimuleaza producerea de celule epiteliale noi si colagen de buna calitate in urma procesului de vindecare, ce urmeaza procedurii. Se obtine astfel un aspect imubunatatit al tenului, care devine mai ferm, mai neded, mai luminos si se pot coreca totodata defecte de tipul cicatricilor post-acneice, vergeturilor, ridurilor, porilor dilatati. Comparativ cu tehnicile de peeling chimic, tratamentul Laser este mai sigur si mai precis, cu un risc redus de aparitie a reactiilor adverse.

Laserul erbium functioneaza cu energii mai mici decat laserul CO2, si deci la un nivel mai superficial, de aceea tratamentul tegumentului non-facial, inclusiv al mainilor si bratelor poate fi realizat mai sigur utilizand laserele Er: Yag.

Care sunt indicatiile?

Rejuvenare cutanata ( textura, hiperpigemnatre, laxitate ,pori dilatati).

Cicatrici.

Riduri fine ( perioculare, peribucale).

Modificari pigmentare (pistrui, pete solare de la nivelul fetei, gatului, umerilor, mainilor).

Cum actioneaza?

Laserul Erbium Yag elibereaza energie sub forma unor coloane microscopice de distructie termica de profunzime variabiala in straturile superficiale si profunde ale pielii, in functie de noi. Acestea vor realiza o vaporizare, o indepartare controlata a straturilor pielii care se va solda cu un proces de vindecare in care va produce o reepitelizare si sinteza de nou colagen. Per total, la nivelul epidermului, stratul de piele cu celule imbatranite se va inlocui de un strat nou de celule tinere, iar la nivelul dermului se vor activa procesele metabolice ce duc la sinteza de colagen si elastina.

Care este perioada de recuperare?

In functie de profunzimea la care se lucreaza, perioada de recuperare este intre 1 si 4 zile. Imediat dupa tratament piela este rosie, ca dupa o arsuara solara. In urmatoarele zile ea se va descuama, decoji (zilele 2-4 posttratamentr), iar apoi se va regenera, aparand o piela rozalie intinsa. Dupa tratment se va evita expunerea la radiatii UV si din ziua 4 se pot utiliza produse de machiaj minerale.

Cand se pot vedea rezultatele?

Rezultate optime incep sa se vada dupa 2-3 luni de la tratament.  Procesul de imbunatatire dupa tratament continua un an si jumatate dupa ultima sedinta.

Cate sedinte sunt necesare?

Se recomanda ca tratamentul sa fie facut intr-un ritm lunar. Deoarece la o sedinta se trateaza doar 20% din suprafata scanata de laser, sunt necesare intre 4 si 6 tratamente. Remodelarea colagenului si ameliorarea aspectului clinic pot continua intre 12 si 18 luni dupa tratament.

Care sunt beneficile?

Efectul general al tratamentului cu laser Erbium este rejuvenarea cutanata. Se imbunatateste textura pielii care devine mai ferma, luminosa, uniform pigmentata si se amelioreaza porii dilatati, cicatricile, ridurile fine. Efectul este unul natural, care nu modifica fizionomia fetei, insa peiela este mult intinerita.