fbpx

Laser Erbium YAG (Er:Yag) – reîntinerire rapidă și eficientă

Laserul Erbium YAG (Er:Yag) este utilizat pentru procedura de „resurfacing” cutanat, adică pentru reîntinerirea cutanată prin refacerea și regenerarea suprafeței acesteia. Practic, cu ajutorul energiei laser, se îndepărtează într-un mod controlat straturile superficiale ale pielii ce conțin celule îmbătrânite și dezorganizate. În plus, se stimulează producerea de celule epiteliale noi și colagen de bună calitate, în urma procesului de vindecare.

Astfel, se obține un aspect îmbunătățit al tenului, care devine mai ferm, mai neted, mai luminos și se pot corecta totodată defecte de tipul cicatricilor post-acneice, vergeturilor, ridurilor, porilor dilatați. Comparativ cu tehnicile de peeling chimic, tratamentul Laser este mai sigur și mai precis, cu un risc redus de apariție a reacțiilor adverse.

Laserul Erbium YAG funcționează cu energii mai mici decât laserul CO2, și deci la un nivel mai superficial. De aceea, tratamentul tegumentului non-facial, inclusiv al mâinilor și brațelor, poate fi realizat mai sigur utilizând laserele Erbium YAG.

Pentru ce se folosește laserul Erbium YAG?

  • Rejuvenare cutanată (textură, hiperpigemnatre, laxitate, pori dilatați);
  • Cicatrici;
  • Riduri fine (perioculare, peribucale);
  • Modificări de pigmentare (pistrui, pete solare de la nivelul feței, gâtului, umerilor, mâinilor).

Cum acționează?

Laserul Erbium YAG eliberează energie sub forma unor coloane microscopice de distrucție termică de profunzime variabilă, în straturile superficiale și profunde ale pielii. Acestea vor realiza o vaporizare, o îndepărtare controlată a straturilor pielii, care se va solda cu un proces de vindecare în care va produce o reepitelizare și sinteză de nou colagen.

Per total, la nivelul epidermului, stratul de piele cu celule îmbătrânite se va înlocui de un strat nou de celule tinere, iar la nivelul dermului se vor activa procesele metabolice ce duc la sinteza de colagen și elastină.

Care este perioada de recuperare?

În funcție de profunzimea la care se lucrează, perioada de recuperare este între 1 și 4 zile. Imediat după tratament, pielea este roșie, ca după o arsură solară. În următoarele zile, ea se va descuama, decoji (zilele 2-4 post tratament), iar apoi se va regenera, apărând o piele rozalie întinsă. După tratament se va evita expunerea la radiații UV, iar din ziua 4 se pot utiliza produse minerale de machiaj.

Când se pot vedea rezultatele?

Rezultate optime încep să se vadă după 2-3 luni de la tratamentul cu laser Erbium YAG. Procesul de îmbunătățire după tratament continuă un an și jumătate după ultima ședință.

Cate ședințe sunt necesare?

Se recomandă ca tratamentul să fie făcut într-un ritm lunar. Deoarece la o ședință se tratează doar 20% din suprafața scanată de laser, sunt necesare între 4 și 6 tratamente. Remodelarea colagenului și ameliorarea aspectului clinic pot continua între 12 și 18 luni după tratament.

Care sunt beneficiile?

Efectul general al tratamentului cu laser Erbium YAG este rejuvenarea cutanată. Se îmbunătățește textura pielii, care devine mai fermă, luminoasă, uniform pigmentată și se ameliorează porii dilatați, cicatricile, ridurile fine. Efectul este unul natural, care nu modifică fizionomia feței, însă pielea este mult întinerită.

 

Poți vedea rezultatele tuturor intervențiilor realizate de Doctor Elena Martin pe pagina de Instagram sau pe cea de Facebook.

Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici.

Pentru moment, se preiau programări la Dr. Elena Martin doar pe lista de așteptare, la nr. 0219094.
Programări disponibile la Dr. Andrei Popa, Dr. Alexandra Popa și Bianca.