fwm

Abdominoplastia (cunoscută și ca “tummy tuck”)

Abdominoplastia este procedura prin care zona abdomenului este micșorată și netezită, prin eliminarea de grăsime și piele în exces. Această operație este foarte populară în rândul femeilor care au trecut printr-o sarcină, pentru că readuce corpul la forma inițială și poate elimina urmele lăsate de vergeturi.

Această operație este recomandată persoanelor:
• care au grăsime și/sau piele în exces în zona abdominală, care nu dispare prin sport sau dietă;
• care au vergeturi în zona abdominală;
• cărora forma abdomenului s-a modificat în mod neplăcut în urma sarcinii sau a unei slăbiri masive.

Cum se realizează abdominoplastia?

În urma unei consultații, vom determina ce este de făcut în vederea obținerii rezultatului visat de pacient.

În ziua operației, voi crea o incizie în zona pubiană, de la un iliac la altul. Apoi, voi forma un spațiu în zona abdominală pentru ca apoi să amplasez mușchii abdomenului într-o poziție mai încordată. Ulterior, voi elimina grăsimea în exces, voi trage pielea abdomenului peste incizia creată, voi îndepărta excesul și voi securiza totul cu suturi. În final, voi repoziționa buricul în postura lui inițială.

Cum mă pregătesc pentru abdominoplastie?

În pregătirea operației, va fi nevoie să:
• eviți aspirina și alte medicamente antiinflamatoare;
• te hidratezi foarte bine.

Ce se va întâmpla în urma intervenției?

Abdominoplastia totală necesită o incizie de la un iliac la altul, însă în funcție de complexitatea intervenției, este posibil să se creeze o incizie mai mică, împreună cu una în jurul buricului.

Operația se realizează cu anestezie generală și vei rămâne o noapte în clinică. Apoi, când vei merge acasă, vei avea nevoie de câteva zile de odihnă.

Voi introduce tuburi de scurgere a lichidului, pe care te voi îndruma să le golești de câteva ori pe zi. Îți voi explica pe loc cum să îți schimbi bandajele, ce medicamente trebuie să iei și cum trebuie să ai grijă de zona inciziei. După aproximativ două săptămâni vom scoate suturile.

Vindecarea durează în jur de 6 luni, însă după câteva săptămâni vei începe să devii din ce în ce mai mobilă și nu vei mai resimți disconfortul. În prima parte a recuperării este vital să te odihnești, să ai grijă de ține și să nu te expui la efort fizic prea mare.

 

Poți vedea rezultatele tuturor intervențiilor realizate de Doctor Elena Martin pe pagina de Instagram sau pe cea de Facebook.

Toate prețurile procedurilor pot fi găsite aici. De asemenea, mai multe informații despre întreaga paletă de intervenții realizate de doamna Doctor Martin găsești aici.

 

Paciente reale. Rezultate naturale.

Rezultatele operatiilor estetice variaza de la persoana la persoana. Contactati-ne pentru mai multe informatii.

Feel like a star. Incredere prin chirurgie estetica