Chirurgia siluetei

Chirurgia estetica a siluetei isi propune sa recreeze proportiile corporale cat mai aproape de ideal. Fie ca este vorba de un exces de grasime sau de piele, vom alege metoda optima de tratament: liposuctia, abdominoplasia sau liftingul.

Liposuctia este interventia chirurgicala care se adreseaza in special excesului adipos. Fiind una dintre interventiile estetice cele mai solicitare, liposcutia este interventia chirurgicala care apeleaza la rabdarea pacientei pentru obtinerea rezultatului final, acesta se va aprecia in functie de caz, dupa cel putin sase luni de zile. Sunt descrise mai multe tehnici de liposcutie. Am ales pentru pacientele mele PAL – power assisted liposuction sau liposcutia cu vibratii pentru a facilita procedura de recoltare a grasimei si a spori aspectul si confortul postoperator.

Lipofilingul la nivelul feselor sau BBL(Brazilian butt lift) presupune transferul de grasime la nivelul feselor. Astfel se va recrea un raport armonios talie-sold, marirea feselor cu grasime proprie fiind una dintre intervetiile chirurgicale cu adresabilitate in crestere in ultima perioada.

Pentru indepartarea excesului de piele putem opta pentru:

  • Abdominoplastia sau chirurgia abdomenului pentru indepartarea excesului de piele de la nivelul abdomenului. Se poate asocia cu liposcutia sau cu plicatura muschilor drepti abdominiali in cazul pacientelor cu laxitate musculara asociata, in special dupa nastere.
  • Liftingul de brate sau de coapse se adreseaza excesului de piele in special in cazul slabirii massive postbariatrice

Fiecare caz este unic iar tehnicile de adapteaza fiecarui pacient. Va astept cu drag la un consult pentru a alege impreuna interventia chirurgicala ideala.